Being in motion  - Body-Awareness

Het Leven is in beweging. Continue. Ook jij als mens bent voortdurend in beweging. Je zit, staat, loopt, rent, maakt gebaren, praat, hoort, ziet, ruikt, voelt …

 

Je hebt hiervoor een prachtig en bijzonder instrument ter beschikking gekregen: jouw Lichaam. Jouw lichaam is in essentie een projectie van je Zelf, jouw Essentie. Via je lichaam kun jij je Zelf manifesteren hier op aarde: Je Zelf kan zich uitdrukken via je lichaam en via je lichaam kan jij je Zelf ervaren. Mits je hiervoor open staat en luistert naar de signalen van je lichaam. Je lichaam vertelt een verhaal .. het vertelt over hoe jij in het Leven staat, het vertelt over je overtuigingen en denkpatronen, het vertelt over hoe jij je voelt, het vertelt over wat je vasthoudt of over wat er stroomt …Kortom door verbinding te maken met je lichaam kun je veel leren over je Zelf!

 

Is het niet de moeite waard om daar eens bewust bij stil te staan?

 

Verruiming van lichaamsbewustzijn

Body-awareness richt zich op het verruimen van je lichaamsbewustzijn. Het woord lichaamsbewustzijn geeft al heel mooi weer dat body-awareness zicht verdiept in de relatie tussen geest en lichaam. Hoe meer bewustzijn je hebt van je lichaam, hoe gevoeliger je wordt voor signalen in en buiten je lichaam. Wat je denkt, hoe je je voelt, je emoties, wat je waarneemt .. alles vertaalt zich in je lichaam. Door open te staan voor de signalen die je lichaam geeft leer je veel over je Zelf en over je relatie met je omgeving.

 

Verdieping van communicatie

Als je vanuit lichaamstaal met je paard communiceert is het hebben van lichaamsbewustzijn een essentie in de communicatie. Je lichaam is namelijk jouw instrument waarmee jij je uitdrukt naar het paard toe. Hoe bewuster jij je bent van je lichaam hoe beter je in staat bent om kleine veranderingen in je lichaam te ervaren en hoe subtieler jij je kunt gaan uitdrukken naar je paard toe. Dit geeft zowel een verfijning in jullie communicatie als dat het ook je communicatie enorm verrijkt. Je krijgt er als het ware een heel scala aan woorden bij waardoor je nieuwe zinnen kunt gaan maken. Het verdiepen van het contact, je relatie en het werken met het paard zit hem meestal niet in het leren van meer technieken, maar juist in het bewuster worden van je lichaam en het dieper verbinden met jezelf. Maar meer bewustzijn van je lichaam is niet alleen essentieel in de communicatie met paarden. Als je met mensen in interactie bent doe je dat ook met meer dan 80% via lichaamstaal. Gesproken woorden zijn maar een klein onderdeel van onze communicatie. Hoe je staat, welke energie je uitstraalt, of je in balans bent en op welke manier je beweegt zegt veel meer dan woorden.

 

Directe connectie lichaam/psyche

Er bestaat een directe connectie tussen je lichaam en je psyche. Meestal zijn we ons daar niet bewust van. Maar jouw lichaamshouding en je manier van bewegen heeft een directe invloed op je gedachten en je gevoelens. En je beweegt voortdurend ... Door aandachtig te ervaren wat een verandering in houding en beweging met gedachten en gevoelens doet, kun je klachten in krachten omzetten en je vertrouwen vergroten. Als je je lichaam zo in balans brengt dat de energie weer kan stromen, zullen blokkades zich opheffen en zullen ook vastzittende denkpatronen en overtuigingen los kunnen komen. Hierdoor kan je soepeler en daadkrachtiger in het Leven staan: zowel fysiek als geestelijk!

Dus wil je :

  • Je communicatie met je paard (en mensen) verdiepen?
  • Inzicht krijgen in eigen houding en gewoontes?
  • Meer in verbinding komen met je lichaam en gevoeliger worden voor signalen?
  • Energie willen voelen stromen in je lichaam?
  • Balans verkrijgen en behouden?
  • Minder last hebben van fysieke of mentale klachten en deze omzetten in krachten?
  • Duidelijker overkomen zodat anderen je beter begrijpen?
  • Beter geaard zijn zodat je jezelf beter kunt manifesteren hier op aarde?
  • Meer soepelheid willen ervaren in je lichaam?
Dan zijn de cursussen van 'Being in motion' iets voor jou!
Deze cursussen zijn bedoeld voor zowel paardenmensen als ook voor mensen die geen affiniteit met paarden hebben.

 

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursussen.

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.