Familie opstelling met paarden

Eendaagse workshop

 

Van 10.00-17.00 uur

 

Maximaal  4 vraagstellers en 6  representanten

 

Prijs inclusief lunch:

 95,- euro vraagsteller

 50,- euro representant

 

Data en locaties: zie Agenda


'Als ieder lid van de familie erkend wordt en de plek heeft die hij hoort te hebben, kan de liefdesenergie in dit systeem vrij stromen en is er rust, orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie'

Bert Hellinger

 

Ervaar je wel eens belemmeringen in je communicatie met je partner of collega's?

Vind je het (vaak) lastig om je uit te spreken? 

Vind je het moeilijk om iets voor jezelf te vragen bv salaris verhoging?

Verval je steeds weer in bepaalde patronen?

Ervaar je onverklaarbare angsten of boosheid?

Voel je je over verantwoordelijk?

Wil je graag weten wat je volgende stap is?

Vraag je je af waarom je het moeilijk vindt om van jezelf te houden?

...

 

Dan zou dat kunnen komen doordat je wordt beïnvloed door systemen waarvan je deel uit maakt. Iedereen, of je er bewust van bent of niet, maakt deel uit van een of meerdere systemen in zijn leven. Je kunt een systeem zien als een samenhangend, groter geheel die is samengesteld uit meerdere kleinere componenten die verbinding met elkaar hebben en op elkaar inwerken. Je familie is het eerste en het belangrijkste systeem waarmee je verbonden bent. Via onzichtbare lijnen zijn wij verbonden met onze ouders en voorouders.  Maar ook bv de organisatie waar je werkt, je team of je vriendenkring.

 

Systemisch werken is een bijzondere, maar vooral ook diepgaande manier om inzicht te krijgen in deze systemen. Met name in jouw eigen plek in een systeem en hoe jouw verhoudingen zijn ten opzichte van anderen in dat systeem. Als iedereen die tot het systeem behoort erkend is en zijn eigen plek heeft, kan de liefdesenergie of levensenergie stromen door het systeem. Je ervaart dan rust, liefde, harmonie en een gevoel van 'thuis'.

 

In de praktijk gebeurt het vaak dat systemen uit balans raken en dat de energie niet meer (vrij) stroomt. Als jij verbonden bent met een systeem die uit balans is ervaar je vaak belemmeringen en/of blokkades in je leven. Dit kan zich ook uiten in lichamelijke symptomen en/of ziektes.  Een systeem kan bv uit balans raken doordat er leden in de familie niet erkend worden door bv alcoholverslaving of miskramen. Of dat je een afwezige ouder had en dat jij taken op je nam als kind die eigenlijk niet bij jou thuis horen. Ook zijn er vaak bij onze (voor)ouders nog sporen van oorlog trauma's aanwezig. Met behulp van systemisch werken kunnen verborgen patronen en/of belemmeringen in de onderstroom van deze systemen zichtbaar worden gemaakt en wordt helder welke invloed ze hebben op jouw leven.

 

Hiervoor maken we gebruik van een opstelling. In een opstelling maak jij een ruimtelijke weergave van je vraag waar je naar wilt kijken. Met behulp van representanten of voorwerpen stel je de betrokken personen en/of thema's op in de ruimte. De representanten doen op hun plek waarnemingen op die behoren bij de persoon of het thema die ze representeren. Door het delen van deze waarnemingen en de interactie tussen de representanten en thema's worden onbewuste dynamieken zichtbaar en ga je ze (h)erkennen. Door middel van interventies kan het systeem zich herstellen door de juiste plek voor alle leden te vinden en kan de energie weer gaan stromen. Het ervaren van je eigen plek in jouw systeem waar de energie stroomt, gesteund door je (voor)ouders is een heel helende ervaring die vaak nog lang doorwerkt. 

 

De paarden bewegen zich tijdens de opstelling vrij in deze ruimte en zullen geheel op hun eigen manier bijdragen aan de opstelling. Paarden zijn heel gevoelige dieren en voelen feilloos de dynamieken aan die spelen in de opstelling. Soms gaan ze ergens staan waar nog een lege plek is, geven ze steun of bescherming, geven ze iemand een duwtje in de juiste richting, raken iets aan in de persoon of leggen verbindingen. Op deze manier doorbreken ze patronen en brengen ze heling.

 

Degene die een vraag inbrengt krijgt deze op een bijzondere manier beantwoord en vaak komt het antwoord uit een hele andere hoek dan in eerste instantie gedacht. Dat is ook de kracht van de opstellingen, want met je verstand alleen kom je er vaak niet.

 

Je kunt meerdere malen aan een opstelling deelnemen. De ervaring is dat zich later nog dieper liggende thema’s aandienen en men gaandeweg steeds meer tot oplossing van problemen komt.

 

Ook als representant in een opstelling met paarden kun je rekenen op waardevolle inzichten. Je wordt vaak voor een representanten rol gekozen die ergens met jou resoneert.

 

Voor deelname aan deze dag hoef je niet bekend te zijn met opstellingen en/ of paarden.

 

Een mens is een deel van het geheel.

Hij ervaart zijn gedachten en gevoelens

als afgescheiden van het geheel ..

Onze taak moet zijn onszelf uit deze gevangenis te bevrijden,

door onze kringen van compassie te verruimen

en alle levende wezens en het geheel van de natuur

in haar schoonheid te omarmen.

Albert Einstein

 

Opstellers:

Deze dag organiseert Johanna Vrielink van Noyana samen met Jacco Hiemstra van Acacia-advies.

Jacco heeft veel ervaring in het begeleiden van start ups, projecten en het organiseren van workshops. Sinds 2020 verdiept Jacco zich in systemisch werken en heeft de opleidingen Familie- en Organisatie opstellingen gevolgd bij Latitude opleiding en Advies.

 
Testimonials deelnemers

 

Denise:

Ik heb de familieopstelling bij Johanna en Jacco als enorm prettig en bijzonder ervaren. Ik heb als representant deelgenomen. Er werd vanaf het begin een fijne sfeer gecreëerd waarin ik me veilig voelde om alles te ervaren wat er maar aan bod kwam. De opstellingen werden op een liefdevolle en deskundige wijze begeleid, met respect naar alle deelnemers. Er werden mooi 'resultaten' behaald waarbij kernpunten aangeraakt werden waarmee ik zeker weer verder kan in mijn groei. Ik heb ervaren dat familie opstellingen een prachtige manier zijn om inzicht te krijgen in persoonlijke processen en daar heling te brengen. Met een diepe en langdurige werking. Zowel Johanna als Jacco hebben de bagage om je daarin goed en liefdevol te begeleiden.

 

Ineke:

Beste Johanna en Jacco,

 

Met een heel goed gevoel denk ik terug aan de workshop 'familieopstellingen met paarden' die ik bij jullie gevolgd heb. Dankzij jullie vakkundige en zorgzame begeleiding  ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Heel bijzonder trouwens hoe de paarden vaak op bepaalde momenten een plaats in de groep innamen. Fijn ook om de verbinding met de mensen om mij heen te ervaren. In alle opzichten was het een geweldige en interessante ervaring in een omgeving waarin ik mij veilig voelde. Hartelijke dank voor alles, ook voor de uitgebreide heerlijke lunch!

 

Esther:

Hey Johanna en Jacco,

 

Wat een geweldige ervaring heb ik gehad op deze dag. Het was de eerste keer dat ik een opstelling meemaakte. De eenvoud en tegelijkertijd de diepgang die het heeft, vond ik heel bijzonder. De paarden gaven nog een extra touch aan deze dag. Zo mooi hoe ze in vrijheid mochten meedoen. Jullie samen deden het ook heel erg leuk.


Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.