Les en begeleiding

Bij Noyana zijn er diverse mogelijkheden voor lessen en begeleiding:

 •  Privé sessies en lessen in Loon (vlakbij Assen), voor volwassenen en kinderen:
  • Kennis maken met paarden
  • Grondwerk
  • Rijden
 • Privélessen aan huis zowel grondwerk als rijden
 • Trainen van paarden aan huis zowel in grondwerk als in rijden
 • Advies en begeleiding bij:
  • Zadelmak maken en inrijden van jonge paarden
  • Probleem- en getraumatiseerde paarden
  • Trailerproblemen
Lestraject
Centraal in de lessen staat het contact met het paard, de verbinding met jezelf en de communicatie tussen mens en paard. De lessen zijn praktijkgericht en worden afgestemd op de individuele behoeftes en interesses van mens en paard. We werken met de paarden op de grond, in het rijden, in de bak of buiten. Telkens wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarbinnen datgene kan ontstaan wat er op dat moment is. De lessen gaat niet alleen over de ontwikkeling van het paard, maar ook over jouw persoonlijke ontwikkeling: jouw ‘Zijn’, het wezenlijke in jezelf. Als je een eigen paard hebt kan ik les geven op jou locatie, heb je geen eigen paard kun je lessen met een lespaard in Loon.
Als je het werken vanuit lichaamstaal met paarden zelf volledig wil leren beheersen raad ik je aan om eerst de trainingen die Noyana biedt te gaan volgen.
 

Wil je een intensievere begeleiding om de relatie met je paard een echte boost te geven dan kun je ook bv een dagdeel of een dag boeken. Dit biedt mogelijkheden om een thema of item te kiezen en deze uit te werken. Een thema kan bv zijn natuurlijk leiderschap, meer inzicht in je gedragingen van je paard of ervaren hoe je het contact met je paard kunt verdiepen. Er wordt gekeken naar wat er nodig is om de samenwerking tussen jou en je paard te verbeteren. Wat speelt er bij jou? Wat heeft je paard nodig? Waar lopen jullie tegenaan?  

 

Paarden met gedragsproblemen 

Probleemgedrag bij paarden bemoeilijkt de omgang en training van paarden en kan tot vervelende of zelfs gevaarlijke situaties leiden. Veel problemen komen voort uit slechte ervaringen in het verleden, verkeerde behandeling, pijn of het ontbreken van voor het paard heldere en begrijpelijke communicatie. Paarden worden hierdoor vaak angstig, onzeker of zelfs agressief in de omgang met mensen. De werkwijze van Noyana heeft een zeer  positieve invloed op paarden. Door paarden via hun eigen taal (en dat is  lichaamstaal) aan te spreken op hun essentie kunnen zij hun natuurlijk gedrag terug vinden en komen zij weer in balans. 

 


 

Beleren van jonge paarden

Het zadelen en eerste berijden is een belangrijke gebeurtenis in de training van een paard. Vaak worden hierin nogal eens wat stappen overgeslagen en gaat het te snel voor het jonge paard. Hierdoor ontstaan vaak gedragsproblemen door angst of onzekerheid bij het paard en vaak kom je die dan later weer in de training tegen. Door dit proces zorgvuldig vorm te geven kan dit zo opgebouwd worden voor het paard dat hij er vol vertrouwen ook Ja tegen kan zeggen. En daar heb je de rest van de training enorm veel profijt van. Het is mogelijk om het zadelmak maken en inrijden volledig uit te besteden. Een andere mogelijkheid is om samen met je paard begeleid te worden in het eerste zadelen en inrijden. Hiervoor is het nodig dat je eerst minimaal training I gevolgd hebt.

 

Trainen van paarden

Als je een eigen paard hebt kan het voorkomen dat je misschien een periode wat minder tijd hebt voor je paard, je je lichamelijk niet helemaal fit voelt of dat je een paard hebt waar je zelf niet mee kunt werken. Dan is het mogelijk dat ik het paard volledig voor je ga trainen. Het voordeel is dat het paard regelmatig contact houdt met mensen, hij psychisch en lichamelijk geprikkeld wordt waardoor hij zich blijft ontwikkelen, en dat het paard beweging krijgt. In de training kijk ik naar de kwaliteiten van het paard, naar zijn verbeterpunten, en wat ik het paard kan bieden om weer zo goed mogelijk in balans te komen, zowel lichamelijk als ook psychisch. De training kan bestaan uit los grondwerk, longeren, lange lijnen, recht richten (op de grond als in het rijden) en rijden afgestemd op wat het paard nodig heeft.

 

Prijzen

30,- euro/uur voor les/begeleiding op locatie
35,- euro/uur voor les met lespaard
20,- euro/uur voor les/begeleiding met kind op locatie

25,- euro/uur voor lessen met kind met lespaard

 

Daarnaast vraag ik een reiskostenvergoeding van 20 eurocent per kilometer

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis E-book over Essenties van lichaamstaal of Body-awareness:

* indicates required

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.