Werkwijze

 Wezenlijk contact met paarden en met jezelf ..

 

Elk Paard en elk mens is uniek. Elke ontmoeting en elk moment is uniek. Daarom kun je in mijn beleving niet werken met een methode of een stappenplan, maar alleen vanuit het Hier-en-Nu en wat er in het moment aanwezig is.

 

De werkwijze van Noyana is dynamisch en intuïtief, en is gebaseerd op het natuurlijk, authentiek gedrag van paarden. Centraal staat het contact met het paard, de verbinding met jezelf en de communicatie die daaruit ontstaat, een ‘dynamische’ communicatie. Een gesprek tussen mens en paard dat altijd weer anders is. Een gesprek wat ontstaat in het Hier-en-Nu, in plaats van een gesprek via een vooraf bedacht plan. Dit vraagt om aanwezigheid, wakkerheid, open zintuigen, innerlijke rust en een heldere communicatie. De werkwijze richt zich dan ook niet zozeer op het leren van vaardigheden maar richt zich op het bewust worden van en het ontwikkelen van deze natuurlijke leiderschapskwaliteiten die in elk mens aanwezig zijn. 

 

Betekenis voor paarden

Deze manier van werken heeft een bijzonder positieve invloed op paarden. Er wordt gekeken naar wat er voor ieder paard afzonderlijk nodig is. Paarden worden aangesproken op hun essentie, niet op hun probleemgedrag – daardoor kunnen zij hun natuurlijk gedrag terugvinden en weer in balans komen. Paarden worden uitgenodigd om zichzelf te ontwikkelen en hun lichaam op een doorstromende en gedragen manier te gebruiken.  

Deze werkwijze heeft een bijzondere en helende werking bij getraumatiseerde paarden, of paarden met problemen van uiteenlopende aard.

 

Betekenis voor mensen

Contact maken met paarden wordt als zeer heilzaam ervaren door mensen. In het samen Zijn met paarden kunnen mensen veel leren over zich Zelf; een paard wijst mensen op zijn valkuilen en zijn kwaliteiten. Werkelijk contact met paarden reikt mensen inzichten aan; Hoe maak ik contact? Hoe kan ik me verbinden? Met mezelf, met het paard? Hoe communiceer ik? Wil ik iets of ben ik? ... Paarden zijn er meesters in om ware gevoelens te spiegelen en daarmee maken ze mensen bewust van hun eigen balans, mentale instelling en emoties.

 

Paarden communiceren met elkaar via lichaamstaal. Door de communicatie met paarden wordt je je weer bewust van je eigen lichaamstaal, maar ook van de boodschap die je ermee communiceert. Dit geeft een thuiskomen in je lichaam, contact met jezelf, contact met je gevoel en een heldere communicatie.

 

Voor paarden is natuurlijke leiderschap essentieel. In het samen Zijn met paarden nodigen paarden je uit om je in natuurlijke leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen als geaard zijn, zachtheid, rust, ruimte en aanwezig zijn. Ze nodigen je uit om weer vanuit je eigen innerlijke kracht te leven. Hierdoor bieden paarden richtlijnen om vanuit je eigen authentieke kracht (lastige) situaties anders aan te pakken.

 

Voor wie?

Voor iedereen die paarden en/of zich Zelf beter wil leren kennen. Voor iedereen die meer wil leren over lichaamstaal en energetische communicatie. Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Voor iedereen die zijn relatie met zijn paard wil verdiepen.

 

Of je nou wel of geen ervaring hebt met paarden, jong of oud bent, recreatieruiter of wedstrijdruiter bent, maakt niet uit. Elke cursus, training of les is uniek en wordt aangepast aan de persoon, het paard en wat er nodig is. We werken met de paarden op de grond, in het rijden, in de bak of buiten. Telkens wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarbinnen datgene kan ontstaan wat er op dat moment aanwezig is.

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.