Voorstellen

 Johanna Vrielink

 

Sinds ik een klein meisje ben voel ik me al aangetrokken door paarden. Op mijn 8ste jaar kocht mijn vader geheel onverwachts een geweldige, leuke pony voor mij. Zij heeft me veel geleerd over hoe om te gaan met paarden en ook het rijden.

 

Zo rond 2000 ben ik in contact gekomen met Terra Natura en Pieter Baalbergen. Op dat moment had ik een 6 jarig paard dat heel erg bang was voor alles buiten haar wei. Ik kon wel op haar rijden, maar alleen in het weiland. Zodra we de straat op wilden werd ze erg onrustig en sprong voor alles wat maar bewoog weg. Door de cursus ‘Communiceren met Paarden’ werd door inzicht te krijgen in natuurlijk paardengedrag en door ervaringsoefeningen mij duidelijk wat mijn inbreng was in onze relatie. En wat ik deed om haar angst in stand te houden en te bevestigen. Door de oefeningen had ik handvaten om er mee aan de slag te kunnen. Het heeft mij en mijn paard heel veel gebracht. We konden ons samen ontwikkelen in onze natuurlijke kracht.

 

De EquilibreTraining boeide me enorm en in november 2004 besloot ik om de opleiding tot EquilibreDocent te gaan starten bij Pieter Baalbergen. Toen Pieter overleed in april 2006 was het voor mij heel helder dat ik deze bijzondere werkwijze niet verloren wilde laten gaan. Ik heb intensief mee geholpen om zijn bedrijf en werkwijze verder te zetten. Samen met mijn collega’s Jesse Stubbe, Wendy van den Bulck en Marie-Louise der Kinderen hebben we samen Terra Natura doorgestart en tot en met 2015 gerund. Sinds 2016 voel ik dat het tijd word om mijn eigen koers te gaan varen en dat doe ik nu met mijn bedrijf Noyana.

 

Om het werken met de paarden vanuit authentieke communicatie te verdiepen ben ik in 2008 en 2010 bij Klaus Ferdinand Hempfling geweest. Ik heb deel genomen aan zowel Compact Schooling I als II. Op dit moment volg ik een intensieve training bij Noora Enqhvist van Sensitive Horse.

Zowel Klaus als Noora zijn grote inspiratiebronnen voor mij in het werken met paarden.

 

In 2010 ben ik in contact gekomen met familieopstellingen met paarden. Deze werkwijze maakte meteen een diepe indruk op mij. Toch heeft het nog even geduurd voordat ik besloot om mij meer te verdiepen in systemisch werken. In 2019 heb ik de basisopleiding familieopstellingen bij Latitude Opleidingen & Advies gevolgd en afgerond, in 2020 de vervolgopleiding familieopstellingen en in 2021 de vervolgopleiding organisatieopstellingen.

 

In de afgelopen jaren heb ik mij ook veel verdiept in de gezondheid en welzijn van paarden. Dit ervaar ik als een meerwaarde in mijn lessen en begeleiding.

 

In december 2007 t/m 2010 ben ik gestart met de opleiding tot Cranio Sacraal therapeut voor paarden bij Anja Marcinski van Cranio voor Paarden. Cranio Sacraal is een hele zachte behandelwijze die het lichaam uitnodigt zich zelf te genezen. Als therapeut leg je zacht je handen op het lichaam van het paard en je maakt op een diep niveau contact met het lichaam. Je handen luisteren naar het lichaam. Waar de doorstroming minder is breng je met je intentie de doorstroming weer op gang.

 

Daarnaast heb ik in februari 2009 de cursus Manuele Lymfedrainage gevolgd voor paarden bij De Blauwe Hengst. Deze zachte massage zorgt ervoor dat het lymfesysteem van het paard weer gaat stromen. De lymfe voert alles wat op dat moment niet bij het paard hoort af, naast lichamelijke trauma’s dus ook psychische trauma’s.

 

In 2012 heb ik de opleiding bij Marco Krul gevolgd tot Anatomisch Verantwoord bekapper. Tijdens het behandelen van paarden kwam ik erachter hoe essentieel goede hoeven zijn voor de gezondheid van het paard. Om daar meer inzicht in te verkrijgen ben ik deze opleiding gestart en heb ontdekt dat dat zeker zo is.

 

 

Telkens weer vind ik het enorm boeiend om te zien en te ervaren wat voor diepgaande processen plaats kunnen vinden bij paarden en mensen vanuit deze werkwijzen, hoe ze steeds meer in hun natuurlijke kracht komen te staan en daardoor zowel lichamelijk als ook psychisch in balans komen.

 

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.