Inspiratie

7 Tips voor een hechtere relatie met je paard

Tip 1: Wees aanwezig

 

Wie kent het niet? Nog even snel naar je paard want eigenlijk heb je niet zo heel veel tijd. Vervolgens lijkt helemaal niks te lukken want je paard doet van alles behalve datgene wat je van hem vraagt. Je raakt gefrustreerd, je gaat je paard corrigeren en voor dat je het weet zit je in een strijd. 

 

De reden waarom je paard dwars ligt is gezien vanuit het paard heel logisch. Wees gerust hij doet het niet om jou te treiteren. Jij bent niet volledig aanwezig en hij laat jou dat weten. Hij nodigt jou uit om vanuit je hoofd in je lichaam en in het Hier-en-Nu te komen. Hij zegt: Wees nou aanwezig! Waarom? Aanwezig zijn is de basis, een voorwaarde om contact en verbinding te kunnen maken.  Lees hier verder 


Ruimte innemen

Nu kom ik in de paardenwereld nog al vaak de term tegen 'je moet de ruimte van het paard innemen' of 'je moet de plek van je paard innemen' of 'landje inpikken'. Vaak worden deze handelingen geadviseerd in het begin van het opbouwen van een relatie. Dus als je het paard nog niet goed kent en jullie relatie met name op het vlak van leiderschap nog niet duidelijk is. Het paard staat vrij in de bak ergens in een hoek en vervolgens wandelt de persoon naar het paard toe. Met gooien van touwen wordt het paard verzocht de hoek te verlaten en de persoon gaat daar vervolgens staan. Jij neemt dan de plek in van het paard en dat is verbonden met leiderschap/ dominantie.

 

Laten we hier eens wat dieper naar kijken en met name wat de intentie 'de plek innemen' betekent. Lees hier verder

 


Ruimte deel 2

Ruimte in de pure zin, is een kwaliteit, is gewoon ruimte. Door hoe je over ruimte denkt, of wat je daarover hebt geleerd, wordt ruimte een item om over te strijden.. of niet. 

 

Met het natuurprincipe wat namelijk achter het idee zit wat geleid heeft tot de handeling 'ruimte innemen of plek inpikken' is niks verkeerds mee. Paarden kristalliseren leiderschap uit o.a. met behulp van de kwaliteit ruimte. Een paard met veel leiderschapskwaliteiten straalt ook veel ruimte uit en een lager in rang staand paard geeft ruimte aan een hoger in rang staand paard. Maar het is hoe wij als mens deze acties interpreteren en welke woorden wij eraan geven. Lees hier verder

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.