Training I: Instapmodule Authentieke interactie met Paarden

Eendaagse training

 

Van 10.00-17.30 uur

 

Maximaal 6 deelnemers

 

Prijs: 125,- euro inclusief lunch

 

Data en locaties: zie Agenda


In deze intensieve eendaagse grondwerk training wordt een krachtig fundament gelegd voor het werken met paarden op basis van subtiele lichaamstaal. Je leert hoe je op een authentieke manier het contact en de relatie met je paard kunt verdiepen. Je krijgt inzichten aangereikt over de natuur van het paard, over je eigen natuur, over welke kwaliteiten jou in je kracht zetten en inzichten met betrekking tot de communicatie tussen mens en paard.

 

Deze training biedt bewustwording van de diepere lagen van lichaamstaal en hoe je daarvanuit je communicatie met het paard kunt verfijnen. Je gaat ontdekken hoe krachtig het werken vanuit een heldere intentie, een doorstromend lichaam, aandacht en richting is of je nu met je paard op de grond werkt of wilt gaan rijden. Na deze training biedt Noyana mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in het grondwerk of in het rijden op basis van lichaamstaal.    

  

Natuurlijk paardengedrag

Als paarden vrij in de natuur leven vormen paarden kuddes. Dit maakt dat paarden hele sociale dieren zijn gericht op samenwerking en contact. We gaan dieper in op de psychische wereld van paarden en welke elementen van het kuddegedrag essentieel zijn voor een heldere samenwerking tussen mens en paard. Meer kennis over natuurlijk paarden gedrag zorgt dat je de gedragingen van je paard beter kunt begrijpen en dat je inzicht krijgt in de natuurlijke behoeften van je paard.

 

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap is een belangrijke essentie in het leven van een paard. In de kudde zorgen de leiddieren voor veiligheid en hebben ze een belangrijke taak in de overleving van de kudde. Wil je een hechtere relatie opbouwen met je paard is het hebben van inzicht in wat daadwerkelijk natuurlijk leiderschap is essentieel. In deze training leer je hoe je leiderschapskwaliteiten als aanwezig zijn, zachtheid, balans en rust in jezelf kunt aanspreken en kunt ontwikkelen. Je wordt je bewust van je eigen kwaliteiten en je valkuilen en verkrijgt zo inzicht in je eigen groei mogelijkheden.

 

Authentieke lichaamstaal

Lichaamstaal speelt een belangrijke rol in de communicatie met paarden. We zijn ons er alleen niet altijd bewust van hoe belangrijk dit is! Paarden zijn zeer sensitieve dieren die onze lichaamstaal haarscherp lezen. Een verandering in intentie, een aandachtsverplaatsing, een spierspanning in het lichaam .. deze kleine veranderingen worden al waargenomen door een paard. Dit betekent dat we vanuit lichaamstaal heel subtiel met een paard kunnen communiceren. Maar dit vraagt wel een beheersing van je lichaamstaal en een bewust zijn van wat je daarmee communiceert naar het paard toe. In deze training krijg je hiervoor diverse oefeningen aangereikt.

 


 

Inhoud cursus

De training bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

  

In het theorie gedeelte worden inzichten aangereikt over de leefwereld van het paard. Diverse thema's zoals sociaal gedrag, natuurlijk leiderschap en communicatie komen aan bod. Er worden enkele misverstanden die we vaak tegen komen in de interactie tussen mensen en paarden belicht.

 

In het praktijk gedeelte gaan we communicatie via lichaamstaal onderzoeken door middel van ervaringsgerichte oefeningen met elkaar en in het leiden van paarden aan een lang los touw.

 

Er wordt met diverse oefeningen gewerkt die je bewuster maken van je lichaamstaal. In deze oefeningen ervaar je hoe je je natuurlijke kracht naar buiten kunt brengen, hoe jij deze kwaliteiten kunt aanspreken en ontwikkelen in jezelf en hoe subtiel communicatie via lichaamstaal is.

 

In het praktijkgedeelte met de paarden werken we met de paarden aan een lang los touw. Je ervaart hoe je vanuit subtiele en sensitieve lichaamstaal interactie kunt hebben met het paard en leert hoe je een samenwerking vanuit authentiek leiderschap vorm kunt geven. Je krijgt feedback op jouw persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelingspunten.

   

Praktische informatie

Aan deze training kunnen zowel mensen met paardenervaring deelnemen als mensen die nog geen ervaring hebben met paarden.

 

Op de trainingslocaties zijn paarden ter beschikking om mee te werken.

 

Na het volgen van deze training kan je doorstromen naar training II Authentieke interactie met Paarden of naar training II Bewust en sensitief Paardrijden.

 

Ook zijn er mogelijkheden na het volgen van deze training om in Loon (vlakbij Assen) een paard te leasen. Lees hier meer daarover.

 

Heb je interesse om deel te nemen stuur dan een email naar info@johanna-vrielink.nl 

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.