Training III: jaartraject grondwerk 'Authentieke interactie met Paarden'

14 trainingsdagen

 

Van 10.00-17.00

 

4 deelnemers

 

Locatie: Loon (vlakbij Assen) of op locatie

 

Prijs: 2250,- euro 

 

Start september 2018 of bij voldoende interesse


 Van samen bewegen tot dans ..

  

Los grondwerk is een van de meest magische, maar ook het meest moeilijke onderdeel om te leren. In een afgezette ruimte vind er een vrije interactie plaats met het paard. Op deze manier met paarden werken is heel bijzonder .. Er kan een diepgaand contact en samenwerking met het paard ontstaan. Maar deze wijze van werken met paarden vraagt een breed bewustzijn in lichaamstaal en een groot psychisch inzicht in het paard. In het losse grondwerk spreek je het paard aan op zijn essentie via zijn eigen, natuurlijke taal waarmee hij zijn Zelf tot expressie brengt .. Als je daar niet zorgvuldig mee omgaat door bv deze taal in een methode te stoppen raak je het paard diep in zijn kern. Het losse grondwerk gaat niet over het leren van vaardigheden, maar is een ontwikkeling in aanwezigheid, wakkerheid, innerlijke rust, zachtheid, oprechtheid en authentiek leiderschap.

 

In dit jaartraject leer je je zintuigen te openen, verbonden te zijn met het moment en hoe je intuïtief aan kunt voelen wat er nodig is in de samenwerking tussen jou en het paard. Je leert hoe je de taal van het paard kunt lezen, en hoe je op zoek kunt gaan naar wat voor elk paard individueel nodig is. We besteden aandacht aan het verruimen en verfijnen van je lichaamstaal en aan het krachtiger naar buiten brengen van je eigen natuurlijke kwaliteiten. 

Daarnaast krijg je inzicht in de psychische ontwikkelingsprocessen van het paard en hoe je deze verantwoord kunt begeleiden. Je leert hoe je het paard een ontwikkeling kunt bieden naar meer balans.

 

Dit jaartraject is bedoeld voor mensen die het los werken met een paard op een zeer verfijnd niveau willen leren beheersen. 

 


  

Inhoud trainingsdagen

 

De training bestaat uit totaal 14 trainingsdagen verdeeld over een jaar. De trainingsdagen zijn zo opgebouwd dat er wordt afgewisseld tussen:

  • lichaamsbewustzijnsoefeningen met elkaar op de grond
  • praktijk met de paarden

  • body-awareness sessies

 Locaties

 De trainingsdagen zullen in Loon (vlakbij Assen) plaatsvinden waar voldoende paarden aanwezig zijn.

  

Data en verdeling van de trainingsdagen

Het traject bestaat uit 7 tweedaagsen. In het eerste weekend zullen we met de groep de agenda’s bij elkaar leggen en de rest van het jaar plannen.

 

Deelname eis 

Om deel te nemen aan dit traject is het nodig dat je de training II 'Authentieke interctie met Paarden' bij Noyana of een soortgelijke cursus bij  Terra Natura hebt gevolgd. De reden hiervoor is dat je zo al hebt kennis gemaakt met de werkwijze waarvanuit Noyana werkt en dat alle deelnemers op hetzelfde niveau het traject instappen.

 

Meer informatie of als je interesse hebt om deel te nemen aan dit traject stuur een email naar info@johanna-vrielink.nl

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.