Training II Grondwerk: Authentieke interactie met Paarden

Tweedaagse training

 

Van 10.00-17.30 uur

 

Maximaal 6 deelnemers

 

Prijs: 225,- euro inclusief lunch

 

Data en locaties: zie Agenda


Deze intensieve tweedaagse training biedt een verdere ontwikkeling in het werken met paarden op de grond. In deze training leer je hoe je vanuit contact, samen en energetische lichaamstaal kunt werken vanuit de achter positie bij het paard. Het werken vanuit de achter positie bij het paard biedt vele mogelijkheden zoals longeren en los grondwerk, maar is tegelijkertijd ook een van de meest moeilijkste posities om zuiver mee te werken. De achter positie heeft een diepgaande psychologische betekenis voor het paard dus het is belangrijk daar zorgvuldig mee om te gaan. 

 

Elke ontmoeting tussen mens en paard is uniek, elk moment is uniek afhankelijk van jouw gemoedstoestand, de gemoedstoestand van het paard en de omgeving. Je krijgt in deze twee dagen dan ook geen methode of stappenplan aangereikt maar je leert jezelf zo te ontwikkelen zodat je aanwezig kunt blijven in het moment en intuïtief aanvoelt wat er nodig is, zodat je in het hier-en-nu richting kunt geven vanuit je innerlijke kracht, rust en balans. Zo leer je aanvoelen waar je moet zijn ten opzichte van het paard en met welke energie om samen te gaan bewegen.

  

In deze training krijg je diverse oefeningen aangereikt voor het verruimen van je lichaamsbewustzijn waardoor je zowel een verfijning als ook een verrijking krijgt in de communicatie met het paard. 

 


 

Inhoud cursus

De training bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

  

In het theorie gedeelte worden inzichten aangereikt over de psyche en leefwereld van het paard. Er komen thema's aan bod over hoe het paard de wereld ervaart en wat daarin belangrijk is om te weten voor de omgang met het paard, en wat de impact is van mensen op de natuurlijkheid paarden. 

 

In het praktijk gedeelte gaan we communicatie via lichaamstaal onderzoeken door middel van ervaringsgerichte oefeningen met elkaar en in het los werken met de paarden. 

 

Er wordt met diverse oefeningen gewerkt waardoor je bewust wordt van aanwezigheid, balans en doorstroming in je lichaam en welke invloed dit heeft op de communicatie met het paard. In de oefeningen ervaar je hoe belangrijk het is om vanuit de juiste intentie en de juiste energie in de achterpositie te werken. 

 

In het praktijkgedeelte met de paarden werken we met de paarden of aan een lang los touw of in vrijheid in de picadero. Je leert hoe je intuïtief kunt aanvoelen waar je moet zijn ten opzichte van het paard en met welke intentie om samen te gaan bewegen. Je krijgt feedback op jouw persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelingspunten.

   

Praktische informatie

Aan deze training kun je deelnemen nadat je de training I authentieke interactie met paarden hebt gevolgd.

 

Op de trainingslocaties zijn paarden ter beschikking om mee te werken.

 

Na het volgen van deze training kan je doorstromen naar training III jaartraject Authentieke interactie met Paarden of naar training II Bewust en sensitief Paardrijden.

 

Ook zijn er mogelijkheden na het volgen van deze training om in Loon (vlakbij Assen) een paard te leasen. Lees hier meer daarover.

 

Heb je interesse om deel te nemen stuur dan een email naar info@johanna-vrielink.nl 

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.