Ouder/ kind cursus

 Tweedaagse cursus

 

Tijd: 10.00-17.00

 

Deelnemers: maximaal 4 kinderen met ouder/begeleider

 

Prijs: 325,- euro voor ouder en kind samen, inclusief lunch

 

Data en locaties: zie Agenda

 


 Een ontdekkingsreis naar de wereld van het paard…

 

“Kracht zit niet in grootte, wel in volheid. Hierdoor kan soms het kleinste kind wegwandelen met het moeilijkste paard.”

 

Kinderen zijn van nature erg onbevangen, nieuwsgierig en authentiek. In deze cursus leren kinderen hoe ze deze kwaliteiten kunnen gebruiken in het contact en de samenwerking met paarden. Op een leuke en speelse manier wordt er uitgelegd hoe paarden in de natuur leven, hoe ze denken en met elkaar communiceren. Door middel van oefeningen, die zowel kinderen als volwassenen met elkaar doen, krijg je inzicht in wat lichaamstaal inhoudt en hoe je met deze lichaamstaal kunt werken.

 

Hiernaast worden er ook oefeningen op het paard aangeboden waardoor je beter in balans zit, makkelijker met het paard kunt meebewegen en subtieler kunt communiceren.

 

In deze cursus wordt er zonder zadel gereden omdat je hierdoor de bewegingen van het paard optimaal kunt ervaren.

 

Sensitief en onbevangen samenwerken!

De cursus is op een rustige manier opgebouwd vanuit kennismaken met de paarden, poetsen en verzorgen, oefeningen op de grond tot het rijden vanuit balans en sensitiviteit. De begeleiding wordt afgestemd op de individualiteit van het kind, waarbij inzicht en ontwikkeling gecombineerd wordt met plezier en ongedwongenheid. De cursus moedigt de ontwikkeling van zowel kind als paard aan, waardoor er een bijzondere samenwerking kan ontstaan die gebaseerd is op respect en vertrouwen.

 

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven door Johanna Vrielink samen met Claire Korpel (van Levensstroom).

 

De kindercursus is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Indien het kind ouder of jonger is kan je contact opnemen met Noyana om te informeren naar de andere mogelijkheden. Omdat het in onze ogen belangrijk is dat ouders de ontwikkelingen van hun kind kunnen volgen, kunnen aan deze cursus enkel kinderen deelnemen die begeleid worden door een ouder of verzorger. Op deze wijze kan het kind na de cursus ondersteund worden in zijn/haar proces.

 

Heb je interesse om deel te nemen stuur dan een email naar info@johanna-vrielink.nl

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.