Het bijzondere verhaal van Diamond

De eerste sessie met jou was heel anders dan ik verwachtte. In de wei en in de omgang met mensen was je rustig, wel afstandelijk, je kon moeilijk echt contact met je maken maar mijn lesklant kon jou het halster omdoen, dekens op en af doen, borstelen etc. Maar in de vrije interactie met de mens kregen we al snel een ander beeld … je bleek behoorlijk getraumatiseerd te zijn. Je was ontzettend kwaad, je had totaal geen interesse in mensen, wilde helemaal geen interactie aangaan en als ik ook maar iets van je vroeg rende je al bokkend boos heen en weer. Je was erg fragmentarisch, de buitenwereld was eng en je wilde alleen maar naar de andere twee paarden toe. Nadat de eerste boosheid eruit was kwam je langzaam naar me toe om eens aan me te ruiken. Samen stilstaan .. wat kan daarin veel gebeuren.

  

De volgende sessie was de boosheid al iets minder en kwam je eerder naar me toe. Deze keer kon je al stukjes meestromen op mijn richting en hebben we samen de eerste passen gezet in vrijheid. In de derde sessie raakte ik je hals aan vanuit aandacht, contact en verbinding. Ik raakte Jou aan ipv alleen je lichaam. Een explosie was hierop het gevolg, wat kwam daar veel boosheid achter weg. Blijkbaar was je nog nooit echt aangeraakt. Nadat je je boosheid eruit had gegooid kwam je bij me staan en liet je me voor het eerst voelen wat er echt in je omging .. wat voelde ik veel verdriet. In de sessies erna ging je steeds sneller in verbinding, hebben we samen het verdriet gevoeld, mocht ik steeds meer van je lichaam aanraken en kon ik korte stukjes cranio geven. Een moment weet ik me nog goed te herinneren. Ik stapte de picadero in, je draaide je om en hinnikte zachtjes … dit heeft me diep ontroerd, je moed om je weer te openen na alles wat je hebt meegemaakt.

  

Je gaat met grote sprongen vooruit; je ogen worden steeds zachter, je word rustiger, je lichaam gaat het steeds beter doen en je kreupelt niet meer. Om je vertrouwen in de relatie met mensen krachtiger te maken, om je eigen zelfvertrouwen te laten groeien en om je te leren hoe je met 'enge' dingen in de buitenwereld om kunt gaan besloten we om 'enge' voorwerpen in de picadero te brengen. Dat is wederom een prachtige sessie geworden. Je vond het echt heel eng en toch besloot je om bij me te blijven. We hebben naar de spullen gekeken, ze aangeraakt, eraan gesnuffeld en je hebt zelfs over een zeil gelopen. Lieve Diamond, ik ben trots op je en diep onder de indruk. Dankjewel dat ik deel uit mag maken van jouw proces en dat je je geopend hebt voor mij zodat ik Jou mag zien. En dat je mij het vertrouwen geeft na alles wat je hebt mee gemaakt. Dankjewel!!!

 

Gratis E-book Essenties van Lichaamstaal

Lees in dit gratis E-book over hoe lichaamstaal je relatie met je paard kan verbeteren en hoe je contact met je paard zich kan verdiepen!

Gratis E-book Body Awareness

Lees dit gratis E-book en ontdek wat body-awareness voor jou en je gezondheid kan betekenen!

Contacteer Noyana

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.